Onnea rakas äiti!  Näillä herkillä, kauniilla sanoilla ja lämpimillä halauksilla on äitejä tänä aamuna tervehditty.  Äidin paras lahja on lapset, itse äitiys ja rakkaus. 

Suomessa äitienpäiväjuhlaa on vietetty vuodesta 1918 alkaen. Ylipäällikkö Mannerheim antoi vuonna 1942 päiväkäskyn kunnioituksena Suomen äideille.

Tämä päivä satuttaa niitä naisia, jotka eivät ole päässeet osalliseksi äitiydestä. Heitä ja kaikkia äitejä muistamme rukouksissamme tänään Rukouspäivänä, jonka Raamatun tekstien aihe on Sydämen puhetta Jumalan kanssa. Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Äitienpäivän lisäksi toukokuu on muutenkin monenlaisten juhlien aikaa. Luontokin ikään kuin juhlii, kun aurinko herättää sen talviunestaan lumen ja jään sulamisen myötä. Tähän luonnon juhlaan yhdymme iloisen uteliaana. Päivittäin voimme huomata muuttolintujen palaavan pesimäseuduilleen pitkistä matkoista tänne Savon järvi- ja metsämaisemiin. Ensimmäiset kevään kukat työntyvät rohkeasti lähes jäisestä maasta. Kaikki tämä saa mielen virkistymään ja ajatukset suuntaamaan kohti kesän odotusta.

Juhliin tai merkkipäiville tulijat miettivät, minkälainen lahja päivänsankarille pitäisi antaa? Minkälaisesta lahjasta hän pitäisi? Minkälainen olisi täydellinen lahja? Täydellinen lahja on sellainen, jota merkkipäivän juhlija on sydämessään toivonut ja joka annetaan täydestä sydämestä.

Meidän ihmisten on kuitenkin vaikea löytää ja antaa täydellistä lahjaa toisillemme, vaikka niin haluaisimmekin.

Täydellinen lahja tulee Jumalalta. Elämä itsessään on Jumalan suurta lahjaa.  Elämänlahja on lähtöisin Jumalan rakastavasta sydämestä ja tarkoitettu juuri sinulle. Mitä enemmän tutkii, sitä mielenkiintoisemmaksi se tulee.

Lahja on luonteeltaan sellainen, että siihen sisältyy palautus oikeus. Se ei kuitenkaan olisi viisasta, vaan sangen ajattelematonta. ja silti jotkut ovat heittäneet sen menemään.

Tässä lahjassa Jumala antaa itsensä. Hän antaa voimansa sinun voimaksesi, hän antaa vahvuutensa sinun turvaksesi, vanhurskautensa ja pyhyytensä puhtaudeksesi, Jeesuksen uhrin syntien sovitukseksi, ystävyytensä ja rakkautensa lohduksi.

Muistamme tänään kaikkia äitejä ja kaikkia lähimmäisiämme rukouksenlahjalla ja lämpimällä läsnäolollamme!

Hyvä Jumalamme, rakas Isämme.
Kiitämme sinua rukouksen lahjasta.
Kiitos, että rukouksen tie
on aina avoinna meille jokaiselle.
Opeta meitä turvautumaan sinuun kaikessa
ja jättämään rukouksessa
elämämme pienet ja suuret asiat
sinun hoitoosi.
Kiitos, että sinä kuulet ja autat.
Auta meitä lepäämään lähelläsi
kuin lapsi äitinsä sylissä.
Kuule meitä Jeesuksen,
veljemme ja auttajamme tähden. Aamen.

Helena%20Nyk%C3%A4nen.jpg

Helena Nykänen
vt. kirkkoherra
Sonkajärven seurakunta