Jokainen meistä elää, ja on olemassa, koska se on hyvän Jumalan pyhä tahto. Ihminen on kutsuttu ylistämään Jumalan nimeä vaikka peilin edessä: Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. (Psalmista 139) Ei elämässä kyse ole vain siitä, mitä olemme oppineet ja mitä osaamme. Kaikki me olemme erilaisia ja hyvä niin. Erilaisuus ei ole uhka vaan mahdollisuus. Erilaisuus on elämän todellista rikkautta, joka ei liity lainkaan takataskussa olevaan lompakkoon. Tylsäähän olisi, jos me kaikki olisimme samanlaisia. Mutta koska tätä erilaisuutta on, on myös puheenaiheita. Hyviä ja tärkeitä puheenaiheita.
 
Erilaisuuden ei tarvitse erottaa meitä toisistamme. Eikä varsinkaan uskon tehtävänä ole erottaa vaan yhdistää. Uskon tehtävänä ei ole rakentaa piikkilanka-aitoja, vaan siltoja. Mutta miksi kristikunta tuntuu koko ajan vain sirpaloituvan? Meillä kaikilla kristityillä kuitenkin on yhteinen ja sama Isä. Meidän kaikkien keskellä on Jeesus, joka on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Meissä kaikissa on sama eläväksi tekevä Henki. Jumalan valtakunnalle me hänen luotunsa emme voi rajoja piirrellä. Siitä Jeesus meitä varoittaakin. Miksi me käännämme selkämme lähimmäiselle, jota Jeesus kehottaa rakastamaan? Paavalin sanoissa voisi olla vastaus: Sitä hyvää, mitä tahdon, minä en tekee, mutta sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Miksi minä sitten teen näin? Synti estää meitä tekemästä sitä, mikä on Jumalan tahdon mukaista, mutta Jeesus voi antaa meille näkevät silmät, kuulevat korvat ja Jumalan tekoja ylistävän kielen.
Synnistä on nykyään vaikea puhua. Mutta kun mitään ei voi tyhjästä nyhjäistä, niin eivät kaiketi väärät ja pahat ajatukset ja teot kuitenkaan voi nousta uskosta tai rakkaudesta?

Jeesuksen teot todistavat hänen rakkaudestaan ja voimastaan auttaa hädässä olevia ihmisiä. Jeesuksen teot ovat historiaa ja tätä päivää. Raamatussa kerrotaan Jeesuksen parantaneen sairaita. Mutta onpa maailmassa paljon muutakin parannettavaa kuin sairaudet. Jeesus on varsinainen vapaaehtoistoimija. Hän ei ole vailla palkkiota, mutta voisimmehan me silti häntä edes kiittää. Ja sitä vartenhan maailmassa ovat kirkot.
 
Arto Penttinen
Pielaveden seurakunnan kirkkoherra
 Arto%20Penttinen_web_Pielaveden%20seurak