Kesään kuuluvat erilaiset kesätapahtumat, joista monet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jo vuosien kuluessa. Sellainen on Ruukin messu Jyrkän Pajasaaressa. Pajasaarta on kunnostettu ja tänä vuonna siellä on uudet penkit ja pöydät. Myös alttarialue on korjattu, joten paikka näyttää entistä ehommalta.

Tämän vuoden Ruukin messuun saapuu solistiksi iisalmelainen Ari Honkanen. Ari on monipuolinen esiintyjä, joka on saanut koulutusta mm. Esa Ruuttuselta, Jorma Hynniseltä ja Matti Tuloiselalta. Arin mottona ovat tutut laulun sanat: ”huolet laulullani haihdutan ja elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa”.
Ari tulee laulamaan su 6.7. klo 10 alkavassa messussa useitakin lauluja. Kanttorina toimii Iiris Kervinen ja pappina Markku Suokonautio. Jyrkkäläiset osallistuvat messun toteuttamiseen ja sen jälkeen on kaikille tarjolla maailman parasta lohikeittoa.

Messun ansiosta kummassakaan kirkossa, Sonkajärvellä ja Sukevalla, ei ole tilaisuutta, mutta bussi lähtee Sonkajärven seurakuntatalon edestä klo 9 ja Sukevan liikekeskukselta klo 9.30. Takaisin tullaan samaa reittiä toisinpäin.

Perjantaina 4.7. klo 20 on kivikirkossa Sonkajärvellä englanninkielinen eukonkannon iltakirkko, jonka johtaa Antti Vasari ja kanttorina soittaa ja laulaa Iiris Kervinen.

Markku Suokonautio

kirkkoherra 

Sonkajärvi