Kädet kauhovat vettä, jalat potkivat vauhtia. Sisään- ja uloshengitys. Matka etenee rytmikkäästi metreistä kilometreihin. Samalla on aikaa antaa ajatuksen kulkea.

Kun uin ensimmäiset 25 metriä, muistan heitä, joiden syntymä- tai nimipäivä on kuukauden ensimmäisenä päivänä. Seuraavalla suoralla muistan heitä, joiden merkkipäivä on kuukauden toisena päivänä jne. Uituani 31 altaan mittaa olen käynyt mielessäni läpi jokaisen kuukauden päivät ja muistanut rukouksin monia läheisiäni ja ystäviäni. Vielä on aikaa 225 metrin verran rukoilla rakastavan Jumalan siunausta niillekin, joiden merkkipäiviä en tiedä. Sitten kilometri on täysi.

Rukoilla voi missä ja milloin vaan. Vaikka uima-altaassa. Pyytää rakastavan Jumalan siunausta, voimia ja johdatusta, jokaiseen päivään. Samalla voi kiittää niin perheenjäsenistä, kummilapsista, sukulaisista, ystävistä, työkavereista kuin muistakin kohtaamista ihmisistä.

Rukoileminen on elintärkeää, niin kuin hengitys ja vesi. Raamattu kehottaa rukoilemaan ja lupaa, että Jumala kuulee ja vastaa. Jumalalla on kolmenlaisia rukousvastauksia, kuten liikennevaloja on kolmenvärisiä: kyllä, odota ja ei. ”Tapahtukoon sinun tahtosi, Isä”, Jeesus kehotti rukoilemaan ja luottamaan siihen, että Isä tietää parhaiten, mitä tarvitsemme.

Tänään on ekumeeninen rukouspäivä, joka aloittaa kristittyjen ykseyden rukousviikon. Päivän evankeliumissa (Joh. 4:5-26) kerrotaan, kuinka Jeesus kuumana päivänä istuutui kaivolle. Eräs samarialainen nainen tuli noutamaan vettä. Yllättäen Jeesus pyysi naista ammentamaan hänelle vettä. Sen ajan kulttuurissa oli tavatonta, että juutalainen mies puhui vierasheimoisen ja eriuskoisen naisen kanssa ja vieläpä pyysi juoda samasta vesiastiasta. Jeesus ei välittänyt ihmisten asettamista raja-aidoista. Hän kohtasi jokaisen tasaveroisena, Jumalan luomana ja arvokkaana. He keskustelivat, ja sitten nainen pyysi Jeesukselta ikuisen elämän vettä.

Kasteessa sinäkin olet tullut osalliseksi ikuisen elämän vedestä, Jeesuksesta Kristuksesta. Kasteessa Jumala antaa armonsa ja rakkautensa voimaksi elämään. Kaste on myös kutsu Taivaan Kotiin, ikuiseen iloon.

Kristiina%20Turkki_web_Iisalmen%20seurak

Kristiina Turkki

kappalainen

Iisalmen seurakunta