Kävin viikolla terveyskeskuksessa. Kävin WC:ssä ja unohdin lompakkoni ja puhelimeni sinne. Onnekseni seuraava kävijä huomasi asian ja toi ne minulle odotusaulaan. Kiitos siitä hänelle vielä kerran.

Mitä sinä olisit tehnyt vastaavassa tilanteessa? Ajattelen mielelläni, että myös sinä olisit palauttanut lompakkoni ja puhelimeni. Tiedän kuitenkin, että on niitäkin ihmisiä, jotka eivät olisi tehneet niin. He olisivat valinneet toisella tavalla.

Joudumme tekemään lukemattomia valintoja joka päivä. Valintamme voivat koskea mitä erilaisimpia asioita, mutta usein tulee eteen valinta oikean ja väärän välillä, hyvän ja pahan välillä. Asiat voivat tuntua pieniltä, mutta tiedämme kuitenkin sisimmässämme, että on nimenomaan kysymys oikeasta ja väärästä. Tiedämme myös, että välillä valitsemme sen vaihtoehdon, jonka tiedämme olevan väärin.

Uskallan väittää, että olemme kaikki sellaisia, kuka enemmän, kuka vähemmän. Yksi suuri valinta elämässämme on siinä, kuinka suhtaudumme tähän taipumukseen valita paha hyvän sijasta. Moni ajattelee, että ei se mitään, jos välillä tehdään väärin, kunhan sentään enimmäkseen eletään kunnolla.

Tämä on helppo tie. Tai ainakin olisi, jos ei olisi Jumalaa. Hän ei päästä meitä aivan näin helpolla.

Uskon, että Jumala puhuttelee jokaista ihmistä joskus aivan erityisellä tavalla, mikä se tapa itse kunkin kohdalla lieneekään. Silloinkin olemme valinnan paikalla. Kuuntelemmeko häntä vai suljemmeko korvamme ja käännämmekö selkämme?

Jumala haluaa sanoa, että emme ole oman elämämme herroja.  Olemme tilivelvollisia hänelle, joka on pyhä eikä hyväksy mitään pahaa edes vähäisessä määrin. Mutta samalla Jumala kutsuu meitä ottamaan lahjana vastaan sovituksen ja anteeksiantamuksen, jonka Jeesus Kristus on meille valmistanut.

Lopultakin elämämme tärkein kysymys on suhteemme Jeesukseen Kristukseen, jossa Jumala on tullut meitä lähelle. Hän ja vain hän on meille tie Jumalan yhteyteen ja täyteen elämään täällä ajassa ja iäisyydessä


Juha%20Heikkil%C3%A4_vanha%20kuva%20otet

Juha Heikkilä
kappalainen
Lapinlahden seurakunta