Neljäs adventtisunnuntai kertoo meille Jeesuksen vanhempien vaiheista ennen Jeesuksen syntymää. Evankeliumiteksti kertoo meille lujasta uskosta, jota Maria ja Joosef tunsivat Jumalaa kohtaa, mutta myös särkyneistä haaveista. Maria ja Joosef saivat kokea miltä tuntuu, kun elämä ei menekään niin kuin he itse olivat suunnitelleet. Nuorella Marialla oli varmasti suunnitelmia tulevaisuuden varalle, hän haaveili ehkä häistä ja yhteisestä tulevaisuudesta kihlattunsa kanssa. Mutta yllättäen hän saikin tietää, odottavansa lasta, Jumalan poikaa. Marian elämä meni uusiksi. Myös Joosefin haaveet kaatuivat. Hän luuli, että Maria on ollut uskoton, ja odotti toisen miehen lasta. Molempien elämä tuntui hetken toivottomalta.

Meidän jokaisen elämässä on hetkiä, jolloin unelmat särkyvät ja haaveet kaatuvat. Elämä ei aina mene niin kuin olemme suunnitelleet. ”Ihminen päättää, Jumala säätää”. Joskus Jumalan suunnitelmiin ja johdatukseen on vaikea suostua. Silti, olen omassa elämässäni kokenut saman minkä Joosef ja Mariakin kokivat, että Jumala johdattaa. Jos oma elämäni olisi mennyt niin kuin haaveilin, en varmankaan olisi pappina kotiseudullani. Nyt olen kuitenkin onnellinen, että niin on käynyt.

Ovatkohan Jumalan haaveet tai sydän koskaan särkyneet? Särkyivätkö Jumalan haaveet ja sydän, kun Hän lähetti oman Poikansa maailmaan Valoksi ja Vapahtajaksi, mutta ihmiset tappoivat Jeesuksen? Vai oliko se Jumalan suunnitelma jo alusta asti. Tiesikö Jumala jo ennen Jeesuksen syntymää miten julma kohtalo Hänen Pojallaan tulee olemaan?

Jumala rakasti Poikaansa Jeesusta. Mutta tiedätkö mitä? Jumala rakastaa erästä toista vieläkin enemmän. Sinua. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että hän antoi oman poikansa syntyä ja kuolla, että sinulla olisi hyvä olla, että sinä saisit anteeksi ja saisit iankaikkisen elämän. Se on Jumalan joululahja sinulle. Sinulle on syntynyt Vapahtaja!

Kati%20Ahomaa_web_Iisalmen%20seurakunta_

Kati Ahomaa

seurakuntapastori